Eredményeink

Az NFP Nonprofit Kft. tevékenységéhez kapcsolódó projektek eredményei írásban és képekben

ÉKDU, Sellye, Csanádapáca, Tiszatelek

 

2020.03.17.

Három Békés megyei településen 48 kilométer hosszú szennyvízcsatorna épül

 

Csanádapáca község sem csatornahálózattal, sem szennyvíztisztító teleppel nem rendelkezett, a fejlesztés megvalósulása által hosszútávon megoldható a település szennyvizeinek ártalommentes elhelyezése, megszüntethető a talajvíz szennyezése, és az ivóvízbázisok veszélyeztetése. A projekt célja egy korszerű szennyvíztisztító telep, valamint szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése és a hálózatra történő rákötés lehetőségének biztosítása a település lakossága részére. A beruházás jelenleg 51,6%-os kivitelezési készültségi fokon áll. 

Tovább...


2020.03.18.

Befejező fázisba lépett aZ ÉSZAK- ÉS KÖZÉP- DUNÁNTÚLI SZENNYVÍZ-ELVEZETÉSI ÉS - KEZELÉSI FEJLESZTÉS 1. (ÉKDU 1) projekt

  

Pincehely, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Báta, Bátaszék valamint Tapolca, települések önkormányzata 6,193 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott az „Észak- és Közép- Dunántúli szennyvíz-elvezetési és - kezelési fejlesztés 1. (ÉKDU 1)” elnevezésű projekt megvalósítására.

Tovább...


2020.03.19.

Befejeződött a szennyvízcsatorna újabb szakaszának felújítása Monostorpályin

  

2015-ben, a KEOP-1.2.0/09-11-2011-0045 projekt keretében valósult meg Hosszúpályi, Monostorpályi és Hajdúbagos községek szennyvízelvezetési és tisztítási beruházása, melynek keretében a csatornahálózat fejlesztése mellett a Hosszúpályiban üzemelő szennyvíztisztító telep is korszerűsítésre került. Ezen projekt eredményeként Monostorpályi nagyközség legnagyobb részén elkészült a szennyvízelvezető csatornahálózat, azonban finanszírozási és ütemezési okok miatt néhány szakaszon - ahol egyébként a vezetékes vízellátás kiépített - nem készülhetett el a csatorna.

Tovább...


2020.03.19.

Európai uniós támogatással valósul meg a Baranya megyei Sellye Térségének Ivóvízminőség-javító Programja

 

A fejlesztés célja, hogy a Baranya megyei Sellye térségében – összesen 22 településen – jó minőségű, az egészségügyi határértékeknek megfelelő ivóvizet biztosítsanak az ott élőknek és a víziközmű rendszerek kiépítésre kerüljenek. A beruházás eredményeként földrajzi és hidrogeológiai adottságok alapján négy térségi víziközmű rendszer kerül kialakításra, minden térség részére saját központtal. 

Tovább... 


2020.03.17.

8,309 milliárd forintból valósul meg szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés Északkelet-Magyarországon

 

Északkelet-Magyarország legtöbb településén már szinte természetes, hogy vezetékek szállítják a szennyvizet a tisztítótelepekre, vannak még a régióban azonban olyan falvak, ahol a szennyvíz elvezetése nem megoldott.

Tovább...