Eredményeink

Az NFP Nonprofit Kft. tevékenységéhez kapcsolódó projektek eredményei írásban és képekben

Bócsa, Dad, Kömlőd, ÉKMO, Kisláng

 

2020.03.25.

Célegyenesben az ivóvízkezelő és ellátó rendszer telepítése Bócsán 

 

Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorcium vezetésében megvalósuló beruházásnak köszönhetően, Bócsán új kút létesült, a meglévő vízkezelő technológia fejlesztésre került, új zagyvíz szikkasztó épült, illetve az kezelő épület is felújításra került.

Tovább...


2020.03.25.

Végéhez ért a Dad és Kömlőd településeket ellátó szennyvíztisztító telep fejlesztése

  

A projekt keretében megvalósult beruházás előtt a dadi szennyvíztisztító telep túlterhelt volt, így a telepről távozó tisztított szennyvíz nem felelt meg az előírt határértékeknek.

Tovább...


2020.03.30.

Északkelet – Magyarország egyik legnagyobb szennyvízberuházása zárult le 

   

Az „Északkelet – Magyarországi szennyvízelvezetési és - kezelési fejlesztés (ÉKMO 1)” című projekt keretében Balkány, Hajdúnánás és Hajdúdorog, valamint Tunyogmatolcs, Fülpösdaróc, Géberjén és Győrtelek településeken szükségessé vált a szennyvíztisztító telepek korszerűsítése és a szennyvízcsatorna hálózat bővítése a környezetvédelmi és környezetegészségügyi szempontból egyaránt. Az szennyvízelvezetési agglomerációk szennyvíztisztító telepeinek technológiája korszerűtlen, a települések csatornázottsága pedig alacsony volt, így indokolttá vált a fejlesztés.

Tovább...


2020.03.24.

A Kislángon létesített vízkezelési technológia már minden tekintetben megfelel az előírásoknak

 

Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorcium vezetésében megvalósult beruházásnak köszönhetően Kislángon elérhetővé vált az egészséges ivóvíz szolgáltatása, javult a települési ivóvíz szolgáltatás minősége és üzembiztonsága, csökkent a másodlagos szennyeződések lehetősége, továbbá elkészült az elavult vízhálózati elemek rekonstrukciója, és további fejlesztések elvégzésére került sor.

Tovább... 


2020.04.01.

15 település szennyvízhálózatát fejlesztik A Dunántúlon

  

A KEHOP keretében Bonyhád, Berhida, Devecser, Nagymányok Városok, a Dunántúli Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság, valamint 16 további községi Önkormányzat 8,495 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 4. (ÉKDU 4)” elnevezésű, KEHOP-2.2.1-15-2015-00005 azonosító számú projekt megvalósítására. A beruházás célja a meglévő szennyvíztisztító telepek korszerűsítése/bővítése, valamint szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése a még el nem látott területek számára, ezáltal a hálózatra történő rákötés lehetőségének biztosítása a települések lakossága részére. 

Tovább...