Eredményeink

Az NFP Nonprofit Kft. tevékenységéhez kapcsolódó projektek eredményei írásban és képekben

Bálványos, Hidas, Zalaegerszeg

 

2020.03.31.

A végéhez ért Bálványos község ivóvízminőség-javítása

 

A fejlesztést megelőzően Bálványos település ivóvizét két mélyfúrású kút biztosította. A kitermelt nyersvízet a kutakba beépített búvárszivattyúk a vas-mangán eltávolító berendezésre juttatják. A technológia avultsága miatt mangán és vas határérték-túllépése rendszeres volt az ivóvízben. A település ivóvízfogyasztása megközelítette a vízbázisból kitermelhető engedélyezett mennyiséget, a fogyasztási csúcsok idején a kitermelt víz mennyisége az átlagos mennyiség megközelítőleg kétszeresére nőtt.

Tovább...


2020.03.31.

Tiszta vizet a hidasi lakosság poharába

  

Hidas település ivóvíz ellátását 1 darab üzemelő saját kút, víztisztító technológia nélkül épült vízmű biztosította, a szolgáltatott ivóvízben határérték feletti ammóniumion koncentráció volt jellemző. A káros hatású és mértékű nitrifikáció elkerülésére a hálózaton és a tárolónál az üzemeltető gyakoribb mosatást végzett, ez pedig jelentős vízveszteséggel járt. A település két nyomászónáját kiszolgáló 2x50 m3-es és 100 m3-es tározók állapota leromlott. 

Tovább...


2020.04.02.

Megfelelő ütemben halad a Zalaegerszeg keleti vízbázisról ellátott települések ivóvízminőség javítása 

  

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorcium vezetésében megvalósuló fejlesztés célja a Zalaegerszeg keleti vízbázisról ellátott települések ivóvízminőség javítása és a vízellátás biztonságának fokozása (nyersvíz-vezetékek kiváltása, új tisztítási technológia alkalmazása a Zalaegerszeg Keleti Vízműtelepen). 

Tovább...