NFP: a környezetvédelemi beruházások szakértője

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) vezetésével több száz szennyvíztisztítási, ivóvízminőség-javítási és hulladékgazdálkodási projekt indul, vagy van már megvalósítási fázisban – mondta többek között a keol.hu portál megkeresésére válaszolva Nagypál Sándor ügyvezető igazgató, bemutatva az NFP munkáját, szerepét a lezárult és a most induló fejlesztési időszakban. 

Ezeket a feladatokat a már jól bevált módszertan alapján menedzselik, egységes tervezési szemléletet és centralizált végrehajtást érvényesítve. A projektek várható összértéke – szennyvíztisztítás, hulladékkezelés és ivóvízminőség-javítás – meghaladja az 500 milliárd forintot, ami a teljes KEOP-források egyharmadát teszi ki.

Nagypál Sándor kiemelte, hogy eddigi tapasztalataik nagyon kedvezők, minden érintett településsel felvették a kapcsolatot, megkötötték a konzorciumi megállapodásokat és a projektek nagy többségénél be is nyújtották a támogatási kérelmeket. Azt hiszem – talán mert én is önkormányzatnál dolgoztam – jól megértjük egymást, kölcsönös a bizalom – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A teljes cikk itt olvasható: http://keol.hu/bacs-kiskun/nfp-a-kornyezetvedelmi-beruhazasok-szakertoje