Túl a 100. KEHOP támogatási szerződés megkötésén

Túl a 100. KEHOP támogatási szerződés megkötésén

 

A 339/2014. (XII. 19.) Korm. rendelet az NFP Nonprofit Kft. hatáskörébe rendelte a 2014–2020 programozási időszakban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) terhére finanszírozott derogációs és nem derogációs szennyvízelvezetési és -tisztítási, hulladékgazdálkodási, és ivóvízminőség-javító beruházások megvalósítását.

  

Társaságunk valamennyi érintett projekt kapcsán felvette a kapcsolatot a végső kedvezményezettekkel, 95 %-ban megkötötte a támogatási kérelem benyújtásához szükséges konzorciumi megállapodásokat, amelyek esetében maradéktalanul benyújtásra kerültek a vonatkozó támogatási kérelmek is.

  

A Társaság konzorciumvezetésével a KEHOP fejlesztési konstrukcióiban immár több mint 100 db (a hír megjelenésének napján 115 db) beruházás támogatási szerződésének megkötésére került sor, amelyek kumulált támogatási összege meghaladja a 110 Mrd forintot, elszámolható összköltsége pedig a 122 Mrd forintot.

  

A munka nem áll meg, Társaságunk feladata a további támogatási szerződések megkötése mellett a projektek megvalósításához szükséges folyamatban lévő közbeszerzési eljárások sikeres lefolytatása, melyet követően megkezdődhet a beruházások fizikai megvalósítása.