2021 nyarán befejeződhet Döbrököz község szennyvízcsatorna hálózatának kiépítése

A 1 563 995 748 forint támogatási összegű „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 8. (ÉKDU 8)” elnevezésű projekt Döbrököz települést érinti. A beruházás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében valósul meg, az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorcium vezetésével.

A beruházás célja, hogy a csatornázatlan Döbrököz településen korszerű módon, a környezet minimális terhelésével szennyvízcsatorna hálózat épüljön és a lakosság számra biztosított legyen a hálózatra történő rákötés.

A településen jelenleg a szennyvízelhelyezés közműpótló berendezések alkalmazásával van megoldva, zárt szennyvíztárolókat, szikkasztó gödröket/medencéket létesítettek. A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet a Dombóvári szennyvíztisztító telep fogadja.

A Dombóvári központi szennyvíztisztító telepen KEOP beruházással hatékonyság és kapacitásnövelés történt. A szennyvíztisztító telep kapacitása elégséges Döbrököz Község mintegy 180 m³ /nap szennyvízének fogadására és tisztítására, emiatt tisztítókapacitás növelés nem szükséges.

A kivitelezés során Döbrököz község területén megvalósul 18672 fm gravitációs és 452 fm nyomás alatt lévő csatorna vezeték, melyre 7253 fm bekötővezetéken keresztül 903 db bekötés létesül. A település szennyvize 8 átemelő segítségével 10651 fm nyomóvezetéken keresztül jut el a befogadó Dombóvári szennyvíztisztító telepre.

A projektnek köszönhetően, a javított szennyvízkezelésben részesülő további lakosság 1731 fő.

A projekt 76%-os kivitelezési készültségi fokon áll.


A projektről további információ elérhető: http://www.dobrokoz.hu/szervezetek/palyazati_projectek/eszak-_es_kozep-dunantuli_szennyvizelvezetesi_es_-kezelesi_fejlesztes_8_ekdu_8/

  • Döbrököz szennyvíz átemelï
    Döbrököz szennyvíz átemelï
  • Döbrököz tolózár akna
    Döbrököz tolózár akna