Eredményeink

Az NFP Nonprofit Kft. tevékenységéhez kapcsolódó projektek eredményei írásban és képekben

Csorna, Bősárkány, Dör, Tokod, Tát, Szentendre

  

2020. július 2.

Régóta várt fejelsztés valósulhatott meg a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programnak köszönhetően

  

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne Csorna, Bősárkány, Dör, Tokod és Tát települések közigazgatási területe.
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő beruházás célja Csornán egy korszerű szennyvíztisztító telep kiépítése, továbbá Dör és Bősárkány településeken szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése és a hálózatra történő rákötés lehetőségének biztosítása a település teljes lakossága részére. Tokod csatornahálózatának tekintetében az Üveggyári településrész nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, az üzemeltetése a továbbiakban nem volt engedélyezhető, így a fejlesztés elkerülhetetlenné vált. Tát és Tokod településeken egyaránt megtörtént a csatornahálózat bővítése és a meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztése.

Tovább...


2020. július 1.

71 települést érintő szelektív hulladékgyűjtési rendszer fejlesztésére került sor a KEHOP keretében

  

A mosonmagyaróvári régióban, a működő csomagolási hulladék elkülönített gyűjtési rendszer fejlesztése vált szükségessé a minél nagyobb arányú háztól történő begyűjtés biztosítása érdekében, ehhez a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében gyűjtőedényzet került beszerzése, továbbá a begyűjtött csomagolási hulladék számára bálatároló építése a jánossomorjai kezelőmű területén, hogy időjárási viszonyoktól függetlenül megoldott legyen a bálázott anyag megfelelő tárolása. Ez a tároló a kezelőműben előállított RDF (másodlagos, hulladékból nyert tüzelőanyag) tárolásának problémáját is megoldja.

Tovább...


2020. július 1.

Növekszik a szentendrei szennyvíztisztító telep tisztítási kapacitása

  

Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorcium vezetésében megvalósuló 4,916 milliárd forint támogatási összegű projekt célja a meglévő Szentendrei szennyvíztisztító telep korszerűsítése, illetve a megfelelő működésének biztosítása.
A szennyvíztisztító telep Szentendre, Pomáz, Csobánka, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Visegrád - Szentgyörgypuszta, Kisoroszi, Pócsmegyer és Szigetmonostor csatornahálózatán összegyűjtött szennyvizeinek mechanikai és biológiai tisztítására létesült.

Tovább...