A szennyvíztisztító telepek korszerűsítésével a problémák maradéktalanul megoldódnak hét közép-magyarországi településen

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorcium vezetésében Közép-Magyarországon szennyvíztisztító telep- és csatornahálózat fejlesztés folyik megfelelő ütemben a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében.

A projekt keretében hét település, Izsák, Orgovány, Ágasegyháza, Jászfényszaru, Kenderes, Pusztamonostor, Tápiószőlős szennyvízkezelési problémáját oldják meg.

 

Bács-Kiskun megyében, Izsák, Orgovány és Ágasegyháza településeken fejlesztésre kerül a meglévő szennyvíztelep a hálózati rekonstrukció mellett, valamint új szennyvíz nyomóvezeték épül a körzeti átemelőbe való bekötéssel együtt. Izsákon, a műtárgyat is teljes körűen felújítják. A projekt további részeként megtörténik a szivattyúk, nyomócsövek, akna fedőlapok cseréje, és szennyvízmennyiség-mérők beépítése.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen és Bánhalmán új csatornahálózat épül. 642 db ingatlant kötnek rá a 7024 fm méter hosszan kiépülő, gravitációs vezetékhálózatra. A meglévő szennyvíztisztító telep is modernizálásra kerül.

Tápiószőlősön új csatornahálózat és szennyvíztisztító telep épül, valamint 792 db házi bekötésre kerül sor a projekt keretén belül.

A Jászfényszarun található szennyvíztisztító telep felújítása mellett megtörténik a telep biológiai és hidraulikai tisztítókapacitásának növelése, a Jászfényszarui végátemelő, és a Jászfényszaru Gólya úti szennyvízátemelő felújítása, valamint Pusztamonostor község szennyvízelvezetési rendszerének kiépítése.

 

A projekt jelenleg 75%-os kivitelezési készültségi fokon áll.

 

A projektről további információ elérhető: http://www.izsak.hu/kkmo5/

  • kkm05_1
  • kkm05_2
  • kkm05_3