Eredményeink

Az NFP Nonprofit Kft. tevékenységéhez kapcsolódó projektek eredményei írásban és képekben

Szeged Felsőváros, Szeged Odessza, Tótkomlós

 

2020. április 27.

Megújul a szegedi távfűtés - a felsővárosi hőkörzet

  

A szegedi – Reykjavik után- Európa második legnagyobb geotermikus lakossági távhőszolgáltató- rendszere lesz, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően. A városban, két ütemben (4+5 bontásban) geotermikus hőhasznosító rendszer kerül kiépítésre, amelyek összesen 9 fűtési kört tartalmaznak. Az első ütemben négy hőkörzetben kerül kialakításra a geotermikus rendszer. A rendszerek egy-egy termelő és két-két visszasajtoló kutat tartalmaznak, melyek a termelt hőt, a SZETÁV Kft. által üzemeltetett különböző hőközpontokba adják át.

Tovább...


2020. május 25.

Megújul a szegedi távfűtés - az odesszai hőkörzet

  

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében összesen 9 fűtési kört helyeznek megújuló energetikai alapra Szegeden.
A városban, két ütemben (4+5 bontásban) geotermikus hőhasznosító rendszer kerül kiépítésre, amelyek összesen 9 fűtési kört tartalmaznak. Az első ütemben négy hőkörzetben kerül kialakításra a geotermikus rendszer. A rendszerek egy-egy termelő és két-két visszasajtoló kutat tartalmaznak, melyek a termelt hőt, a SZETÁV Kft. által üzemeltetett különböző hőközpontokba adják át..

Tovább...


2020. április 28.

Megújuló energiaforrással biztosítja helyi hőigényét Tótkomlós városa

  

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő beruházásnak köszönhetően az 5800 lakosú Békés megyei településen több mint 800 család csatlakozhat majd a kiépülő geotermikus távhőrendszerre, amely fűtési és használati melegvízzel látja el az épületeket, ezzel csökkentve a fűtési költségeiket. A költségcsökkentő geotermikus fűtési rendszerre az önkormányzat intézményei, és vállalkozások is csatlakozhatnak majd.

Tovább...