Komplex ivóvízminőségjavító KEHOP beruházás zárult le nyugat- és dél-dunántúlon

2020. június 3.

komplex ivóvízminőségjavító kehop beruházás zárult le nyugat- és dél-dunántúlon

Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorcium vezetésében megvalósuló beruházás keretében tíz településen javult az ivóvízminőség Somogy és Baranya megyékben.

A Nyugat- és Dél-Dunántúli ivóvízminőség-javító program 1. (NYDDU 1.) elnevezésű projekt összesen huszonkét települést érint, melynek „A” része jelenleg már 100%-os kivitelezési készültségi fokon áll.

A sikeresen befejeződött kivitelezési munkák Szentlőrinc, Lakócsa, Potony, Szentborbás, Tótújfalu, Csokonyavisonta, Darány, Istvándi, Taszár és Orci településeket érintették.

Szentlőrincen zajlott a kivitelezési munkák jelentős része, ahol új vízkezelő épületet alakítottak ki, valamint egy 250 m³-es hidroglóbusz létesült a régi víztorony helyett. A meglévő üzemelő kutak felújításra illetve bővítésre kerültek, továbbá egy új, komplex vízkezelő technológia is épült a meglévő vízmű területén.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló projekt „A” része egy olyan komplex ivóvízminőség-javító beruházás, melynek során 8 db kutat mélyítettek, további 3 db-ot újítottak fel, valamint 9 db nem megfelelő minőségű kutat számoltak fel. Továbbá projektrészenként egy-egy vízmű épületet és hozzá tartozó víztisztítási technológiát építettek ki vagy újítottak fel, és több mint 7 és fél kilométer hosszúságban fektettek vezetékeket, így biztosítva a projekttel érintett településeken élőknek egészségesebb ivóvizet.

A projektről további információ elérhető: http://www.szentlorinc.hu/data/palyazatok/KEHOP_2_1_3_15/index.html

  • Csokonyavisonta, tisztavízmedence, zagyvízülepítï, techn. ép
  • Szentlïrinc sz√rïtartály
  • Szentlïrinc tech. épület