Növekszik a Szentendrei szennyvíztisztító telep tisztítási kapacitása

Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorcium vezetésében megvalósuló 4,916 milliárd forint támogatási összegű projekt célja a meglévő Szentendrei szennyvíztisztító telep korszerűsítése, illetve a megfelelő működésének biztosítása.

A szennyvíztisztító telep Szentendre, Pomáz, Csobánka, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Visegrád - Szentgyörgypuszta, Kisoroszi, Pócsmegyer és Szigetmonostor csatornahálózatán összegyűjtött szennyvizeinek mechanikai és biológiai tisztítására létesült.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló beruházás megvalósításával a szennyvíztisztító telep tervezett tisztítási kapacitása 71 ezer lakosegyenérték, továbbá tervezett hidraulikai kapacitása 14.200 köbméter/nap.

A projekt jelenleg 90%-os kivitelezési készültségi fokon áll.

A projektben ez idáig megvalósultak többek között a csatornaiszap, beszállított iszap és TFH fogadó, a rácsgépház, homok- és zsírfogó műtárgy technológiai szerelési, épületgépészeti, épületvillamossági, valamint technológiai villamossági munkái, az előmechanikai egység üzemkész állapotban van.

A központi épület felújítási munkái befejeződtek, az iszapvíztelenítő rendszer beüzemelésre került. A biológiai tisztító III. műtárgy technológiai szerelése befejeződött, a komplex próbák megtörténtek, a műtárgy üzemkész állapotban van. A próbaüzem indítása előtti üzempróbák zajlanak. Jelenleg a rothasztó műtárgy színezési munkái folynak, valamint megkezdték az út és tereprendezési munkákat.


A projektről további információ elérhető: https://dmrvzrt.hu/hu/kehop/szentendre2?page=project

  • Szentendre szennyvíztisztító telep biológiai tisztító m√tárgy
  • Szentendre szennyvíztisztító telep központi épület és víztelenítï gépház
  • Szentendre szennyvíztisztító telep rothasztó m√tárgy