Régóta várt fejlesztés valósulhatott meg a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programnak köszönhetően

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne Csorna, Bősárkány, Dör, Tokod és Tát települések közigazgatási területe.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő beruházás célja Csornán egy korszerű szennyvíztisztító telep kiépítése, továbbá Dör és Bősárkány településeken szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése és a hálózatra történő rákötés lehetőségének biztosítása a település teljes lakossága részére. Tokod csatornahálózatának tekintetében az Üveggyári településrész nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, az üzemeltetése a továbbiakban nem volt engedélyezhető, így a fejlesztés elkerülhetetlenné vált. Tát és Tokod településeken egyaránt megtörtént a csatornahálózat bővítése és a meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztése.

A bősárkányi szennyvízhálózat első tervei 2001-ben készültek el. Közel húsz év után az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 3. (ÉKDU 3)” elnevezésű beruházásnak köszönhetően most végre megvalósulhat a bősárkányi és a döri hálózat kiépítése a lakosság nagy örömére.

A 4 965 559 483 forintos támogatási összegű projekt lassan a végéhez közeledik, jelenleg 95,4%-os kivitelezési készültségi fokon áll.

A beruházás megvalósítása hozzájárul a regionális környezeti, egészségi állapot javulásához.

A projektről további információ elérhető: http://www.bosarkany.hu/aloldal-ekdu3/

  • ÉKDU 3 Csorna biológiai m√tárgy
  • ÉKDU 3 Csorna fúvók
  • ÉKDU 3 Csorna pálcás s√rítï