Teljes mértékben Megoldódik Jászkarajenő és Törökszentmiklós szennyvízkezelése

2020. június 4.

teljes mértékben Megoldódik Jászkarajenő és Törökszentmiklós szennyvízkezelése

Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorcium vezetésében megvalósuló „Közép- és Kelet-magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 1. (KKMO1)” elnevezésű projekt Jászkarajenő település és Törökszentmiklós város közigazgatási területeit érinti.

A több mint 3,5 milliárd forintos támogatási összegű beruházás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében valósul meg. A projektben létrejövő létesítmények készültségi foka közel 100 %-os.

Törökszentmiklóson a szennyvízhálózatot és a meglévő szennyvíztisztító telepet fejlesztik, és korszerűsítik a keletkező szennyvíziszap víztelenítését modern szolár szárítócsarnok létrehozásával. A város eddig csatornázatlan részeit bekapcsolják a meglévő szennyvízelvezetési rendszerbe, továbbá a projektnek köszönhetően Óballa, Surjány és Szakállas belterületi településrészeken is kiépülhet a szennyvízelvezető rendszer.

Jászkarajenőn zöldmezős beruházás keretében komplett szennyvízelvezető és - tisztító rendszer épül, saját szennyvíztisztító teleppel valamint új bekötőút a telep területének megközelítésére.

Összességében Jászkarajenőn és Törökszentmiklóson több mint 32 kilométer csatorna, valamint egy új szennyvíztisztító telep épül a beruházásnak köszönhetően.

A projektről további információ elérhető: https://jaszkarajeno.asp.lgov.hu/kkmo1 https://www.torokszentmiklos.hu/projekt/szennyviz/index.html

  • Jászkarajenï szennyvíztisztító telep bekötï út
  • Jászkarajenï szennyvíztisztító telep
  • Törökszentmiklós szennyvíztisztító telep szolár szárító csarnok