Több mint ötmilliárd forintból fejlesztik Tiszadada, Fehérgyarmat, Konyár és Tiszacsege szennyvíztisztítását és szennyvízhálózatát

Az Északkelet-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 4. (ÉKMO 4) elnevezésű projekt keretében Konyár, Tiszacsege, Tiszadada és Fehérgyarmat települések szennyvízkezelési beruházására a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 5,194 milliárd forint támogatási összeget biztosított, a kivitelezési munkák befejezésükhöz közelednek.

Tiszadadán a szennyvízhálózat kiépült, valamint a bővített és korszerűsített szennyvíztisztító telep próbaüzeme sikeresen befejeződött, a megbontott útpályák helyreállításra kerültek, a műszaki-átadás átvétel lezárult.

A Hajdú-Bihar megyei Konyár település eddig megoldatlan szennyvízkezelése a projekt keretein belül valósul meg. Új, korszerű szennyvíztisztító telep létesült a településen a kiépült csatornahálózatra 699 ingatlan rákötése valósulhat meg. Jelenleg a próbaüzem zajlik.

Tiszacsegén a projekt keretében 52 ingatlan szennyvízelvezető-hálózatra csatlakoztatása, 3 új települési szennyvízátemelő építése és 6 felújítása valósult meg. A meglévő szennyvíztisztító telep kapacitásbővítése a tervek szerint haladt, a jelenleg folyó próbaüzem zárása ősszel várható.

Fehérgyarmati beruházás keretein belül az átemelők rekonstrukciója, továbbá a tisztítótelep fejlesztése, vasbeton műtárgyak szerkezetépítése és gépészeti szerelése elkészült, próbaüzem van folyamatban. Jelenleg a komposztáló telep és a szennyvíztelepi bekötőút építése zajlik.

A projekt 92,78%-os kivitelezési készültségi fokon áll.


 

A projektről további információ elérhető: http://tiszadada.hu/EKMO4/index.html

  • Fehérgyarmat biológiai m√tárgy
  • Konyár szennyvíz átemelï