Új, komplex vízkezelő berendezés létesült Kislippón

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő beruházást megelőzően Kislippón a vízellátást csak egyetlen egy kút biztosította, melynek esetleges meghibásodása esetén a település vízellátása nem biztosítható. Ezen felül, az ivóvíz minőségi paraméterek nem feleltek meg a 201/2001. (X.25.) Korm. rendeletben előírt határértékeknek ammónium, mangán és vas komponensekre vonatkozóan.

A projekt során komplex vízkezelő berendezés létesítésére került sor, továbbá a vízműtelepen elhelyezésre került egy víztorony.

A technológiai berendezések számára megfelelő méretű épület létesült, kiszolgáló és járulékos létesítményekkel, valamint egy iszapülepítő is kiépítésre került. Továbbá a vízellátás biztonsága érdekében egy tartalék kút fúrása is megvalósult.

A beruházásnak köszönhetően a meglévő elosztóhálózat körvezetéke megszüntetésre került, ez egyik ág nyersvíz vezetékként, a másik ág pedig tisztavíz vezetékként funkcionál, így biztosítható hogy kezelés nélkül ne kerüljön nyersvíz a hálózatba.

A projekt jelenleg 100%-os kivitelezési készültségi fokon áll.

A projektről további információ elérhető: http://formulo.hu/kislippo/

  • kislippo1
  • Kislippó_kezelïépület_vízkezelï_berendezések
  • Kislippó_kezelïépület_és_kút
  • Kislippó_víztorony